Voor een magische oud en nieuw: Vind met Occhio het juiste licht voor een feestelijke sfeer

Published by

Posted on 28 december 2021

De betovering van oud en nieuw, een tijd van vreugde, van samenzijn in kleine en grote gezelschappen, van genieten en bijzondere momenten. Oud en nieuw is een periode om de donkere tijd van het jaar te vieren, wanneer gezelligheid en sfeer op hun hoogtepunt zijn. Als het buiten koud en donker is, hebben we binnenshuis des te meer behoefte aan mooi licht om ons lekker en behaaglijk te voelen. Met licht kunnen we stemmingen creëren – het perfecte instrument voor een magische jaarwisseling.

 

Doelgericht gebruik van licht – het perfecte samenspel van licht en donker

Er is maar weinig nodig om sfeer te creëren. Een belangrijke basisregel om daarbij te onthouden: het oog volgt het licht. Als een sterke centrale lichtbron wordt gebruikt, wordt de hele kamer fel verlicht en gaat de sfeer verloren. Het is nooit een kwestie van zoveel mogelijk licht gebruiken, maar van hoe het wordt gebruikt. Het beste licht in huis ontstaat dan ook met het juiste samenspel van licht en donker.

Voor een feestelijke sfeer mag het licht gedimd worden en zorgt kaarslicht voor de rest. Om de tafel feestelijk te verlichten is direct, gedimd licht geschikt, zo ontstaat boven de tafel een gezellige lichtkoepel. De rest van de kamer moet in gedimd licht baden. Voor een gezellige sfeer kunnen favoriete plekken in de kamer worden belicht met indirecte accenten van buitenaf, bijvoorbeeld kaarsen of lantaarns op de vensterbank.

De Occhio-lampen Mito sospeso en Mito volo zijn bijzonder geschikt voor een gezellige aankleding van de tafel. Beide zijn onder andere verkrijgbaar in de exclusieve oppervlakken brons, roségoud en matgoud.

 

Licht wil veranderlijk zijn

Licht moet veranderlijk zijn, zich aanpassen aan de behoeften van mensen, hun stemming, het verloop van een avond. Mensen komen samen, laten de hectische voorbereidingen achter zich. Naarmate het uur vordert en de rust intreedt, wil het licht zich meer en meer aanpassen en kan het steeds verder worden gedimd.

Ook de kleurtemperatuur heeft een groot effect op de behaaglijkheid. De Scandinavische landen laten ons zien hoe het moet: zij maken de lange koude dagen zoeter met zeer warm licht, vergelijkbaar met de warmte van kaarslicht.

De verschillende lichtstemmingen kunnen in de loop van de avond als bij toverslag worden ingesteld met een gebaar, via de Occhio air-app of de Occhio air-controller – de unieke ‘joy of use’ van Occhio.

 

Occhio – het bedrijf

Occhio staat voor uitmuntend design, unieke lichtkwaliteit en ‚joy of use‘ op het hoogste niveau – en daarmee voor een nieuwe lichtcultuur. Het verhaal van Occhio begon in 1999. Onze oprichter, Axel Meise, had een eenvoudig maar revolutionair idee: Een verlichtingssysteem creëren met een consistente vormgeving en lichtkwaliteit dat voor elke ruimtelijke behoefte de optimale oplossing biedt – en zo mensen tot lichtvormgever van hun leefomgeving maken. Met samenhangend design en lichtkwaliteit brengt Occhio ruimtes met elkaar in verbinding en zorgt het ervoor dat gebouwen volledig worden voorzien van hoogstaande lichtkwaliteit – zowel in de particuliere als in de commerciële sector.

Vandaag de dag is Occhio een van de meest innovatieve en snelst groeiende bedrijven en heeft het zich ontwikkeld van een Duits designicoon tot een internationaal merk in het luxesegment. Gevestigd in hartje München, heeft Occhio vandaag de dag zo’n 220 medewerkers in dienst. De verkoop vindt in heel Europa plaats via de betere verlichtings- en interieurspeciaalzaken alsook via de eigen flagshipstores in München, Keulen, Hamburg, Kopenhagen en Milaan. Buiten Europa groeit Occhio dynamisch, vooral op de Aziatische markt.