Terugblik op BNO Interieurzaken: slimme ruimtes, slimmer leren

Published by

Posted on 4 juni 2024

Afgelopen dinsdag 4 juni vond het evenement BNO Interieurzaken plaats in de Mosa Design Studio in Amsterdam, georganiseerd in samenwerking met de BNO (Beroepsorganisatie Nederlands Ontwerpers). Dit jaar markeerde de tiende verjaardag van deze inspirerende lezingenreeks. Deze speciale editie werd mede mogelijk gemaakt door de andere partners van de Architecten Showroom Amsterdam.

Het thema van deze keer was “Slimme ruimtes, slimmer leren”, waarbij we drie gerenommeerde interieurarchitecten mochten verwelkomen: Loran Kampen van Groen+Schild, Joyce Bark van 19 het atelier en Odette Ex van Ex Interiors. Zij deelden enthousiast hun ervaringen en inzichten over onderwijsprojecten die zij hebben gerealiseerd, variërend van basisscholen tot hogescholen.

Een bijzonder hoogtepunt van de avond was de korte zeepkistpresentatie van Simon Dogger, een bijna blinde ontwerper. Simon werkt aan een innovatief programma dat tot doel heeft om via een bacheloropleiding visueel beperkte personen (VIPs) op te leiden tot ontwerper en hun kansen op werk na de opleiding te vergroten.

Met een opkomst van zo’n 60 ontwerpers was de avond wederom een groot succes. Na afloop bleef het merendeel van de aanwezigen nog gezellig borrelen en netwerken, wat zorgde voor een dynamische en inspirerende sfeer.

We kijken terug op een geslaagde editie en zien uit naar de volgende bijeenkomsten van BNO Interieurzaken, waar we opnieuw kennis en inspiratie zullen delen met de ontwerpersgemeenschap. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze avond!