Terugblik 14.05.24 After Masterly Event

Published by

Posted on 4 juni 2024

Dinsdag 14 mei hebben we gefascineerd mogen luisteren naar Nicole Uniquole en haar Masterly – The Dutch in Milano in de vernieuwde Architecten Showroom Amsterdam.

Welkom geheten door Ruud Vaessen van Eurocol werd Coen Krijnen van Concoen voorgesteld, die met zijn merken alle meubilair in #ASA zal verfraaien; Coen heeft al enkele voorbeelden staan. Daarnaast presenteertIlse Evers | Eversom haar producten van brandweerslangen die nog lang niet zijn uitgeblust in de Mosa Design Studio.

Tijdens de After Masterly Milan Lecture nam Nicole ons mee in een prachtig chronologisch verhaal vol passie, doorzettingsvermogen en unieke locaties, op het snijvlak van historisch en hedendaags ontwerp. Ze deelde haar eerste stappen in het vak en de complexiteit van de projecten die zij en haar team aangaan. Het horen van de verhalen achter de exposities gaf extra diepgang aan haar lezing.

Nicoles indrukwekkende (pr) netwerk transformeert elke venue tot een WOW-factor van design, architecturale en museale omvang. Ze heeft gewerkt aan diverse tentoonstellingen en projecten, zoalsColette (tentoonstelling collectie Gijs Bakker), het 10 Corso Como (curator trendpresentatie) en de wereldexpositie Dubai (promotie & imago). Ze laat  historische tijden herleven met exposities in Oranienbaum (Huis van Oranje), Fulda (design & dynastie), Paleis Het Loo (royal showpieces’ I & II). En mixt verrassende architectuur met hedendaags design op locaties zoals Buitenplaats Doornburgh (Vorm aan de Vecht), Paleis Soestdijk (de vrouwen van Soestdijk). In Milaan heeft ze inmiddels acht edities van Masterly georganiseerd, waarvan de eerste zes jaar in Palazzo Francesco Turati.

Tijdens de avond zagen we hoe Masterly een gevarieerd designveld presenteert, met werk van meer dan honderd Nederlandse ontwerpers en bedrijven. Nicoles rol als curator, expert in koninklijke tentoonstellingen, en specialist in turnkey projecten is cruciaal in het samenbrengen van de design- en zakenwereld, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Een verfrissende presentatie met het jaarlijkse uitdelen van de bloemen aan het Milanese buren aan het einde van de Salone tot de organisatorische tegenslagen met ‘de storende G7’ en het belanden midden tussen de feestende voetbalfans in de straten van Milano tijdens het leeghalen en opruimen van het paleis.

De avond eindigde met een borrel en Italiaanse hapjes, waar we geïnspireerd de geslaagde bijeenkomst afsloten. We hopen je graag te verwelkomen bij ons volgende event op 4 juni: BNO Interieurzaken | Slimme ruimtes, slimmer leren. Houd onze socials in de gaten voor meer informatie en aanmelden.

Bekijk hier foto’s terug van dit evenement.