Prestigieuze ontwerpprijs voor Project WorldWide in New York, ook door inzet van QbiQ Wall Systems!

Published by

Posted on 28 juli 2021

Mede door de strakke QbiQ systeemwanden is het interieur van Project WorldWide in New York (USA) in de prijzen gevallen. Het New York City Chapter van CoreNet Global heeft het ontwerp van STUDIOS Architecture uitgeroepen tot winnaar in de categorie van 25.000 tot 50.000 square feet. De verbouwing en renovatie van het pand aan 15th street in New York werd uitgevoerd door Reidy Contracting Group en begeleid door Cushman & Wakefield vastgoedadviseurs.

Het resultaat mag er zijn. In een pand, dat gebouwd werd in de eerste helft van de vorige eeuw is een modern en sfeervol kantoor gecreëerd met klassieke en hippe elementen. Een fijne omgeving waar medewerkers van Project WorldWide hun creatieve ideeën kunnen ontwikkelen.

Er zijn twee soorten QbiQ systeemwanden toegepast. De iQ Single en de Route 66. De Route 66 is een moderne aluminium systeemwand met een robuuste industriële uitstraling. Deze is o.a. toegepast bij de lange wand van de board room. De wand is voorzien verticale staanders,  akoestisch gelamineerd glas en een half-transparante folie voor extra privacy. De zwarte coating in RAL9005 met een beperkte glans maakt het geheel af.

Voor alle overige glaswanden is de iQ Single toegepast. Een volglazen systeemwand met een minimum aan profielen en een voltransparante 0-voeg tussen de glaspanelen. Ook in deze wanden is 6.6.a.2 glas met een dikte van 12.76 mm geplaatst. Een glastype met extra akoestische eigenschappen dat zorg draagt voor een betere geluidsisolatie.. Zowel in de Route 66 als in de iQ Single zijn aluminium kaderdeuren van het type KDET toegepast welke zijn gemonteerd in een aluminium deurkozijn model DK58.

Wij willen Project Worldwide feliciteren met deze prachtige prijs! Klik voor meer foto’s

Fotograaf: Tom Minieri.