Ontwerp uw intelligente hotel slim en efficiënt

Published by

Posted on 16 juni 2021

JUNG Hospitality Solutions biedt innovatieve elektrotechnische voorzieningen om de efficiëntie voor hoteliers te verbeteren, om het comfort voor de gasten te vergroten en om de workflow voor het personeel te optimaliseren.   

De hotellerie moet zichzelf creatief blijven uitvinden om aan de steeds wijzigende eisen van de doelgroepen te blijven voldoen. Daarbij ligt voor de beheerders de focus op efficiëntie, terwijl de moderne hotelgast een nog betere beleving verwacht. De intelligente koppeling van apparaten, sensoren en besturingen met behulp van de KNX-technologie maakt het mogelijk om middelen doelgericht in te zetten.

Zo ook bij Hotel Amberton Green Spa in het Litouwse Druskininkai, ontworpen door Architectenbureau Arches uit Vilnius. De dienstverlening van het hotel richt zich op de gasten, die lijden onder slaapstoornissen en chronische vermoeidheid. De kamers zijn daarom uitgerust met intelligente matrassen voor het beoordelen van de slaapkwaliteit en hebben speciale circadiaanse verlichtings- en geluidssystemen om het natuurlijke ritme van rust en waakzaamheid van het lichaam te ondersteunen. Op de achtergrond draait het JUNG KNX Smart Home systeem, dat de technische componenten comfortabel en energiezuinig aanstuurt. De Intuïtieve bediening in de kamers gebeurt met F 40 tasters in LS 990 vormgeving. In de uitvoering Dark passen zij naadloos bij de elegante en natuurlijke interieurstijl van dit nieuwbouw project.

Efficiëntie en comfort met gebouwbeheertechniek

Veel vooruitstrevende hotels rekenen op KNX technologie, die zowel centrale als lokale bediening van verlichting, zonwering, klimaatregeling en multimedia mogelijk maakt. Achter het begrip KNX, dat staat voor Konnex busleiding, gaat een communicatiesysteem schuil voor de data-overdracht tussen slimme apparaten voor de besturing van de processen in het gebouw, in de kamers en in het hotel als geheel. Met het KNX systeem van JUNG kunnen hotelbeheerders tot 30 procent op de energiekosten besparen. Geïntegreerd in de hotelmanagement software kan bijvoorbeeld informatie over kamerboekingen automatisch de slimme JUNG gebouwbeheertechniek activeren: voorgeprogrammeerde temperatuurprofielen zorgen ervoor, dat de gasten altijd in een kamer binnenkomen met een perfect binnenklimaat en dat bij leegstand noch gekoeld, noch verwarmd wordt. Met behulp van CO2 sensoren is het bovendien mogelijk om automatisch een raamopener of de ventilatie aan te sturen, waarmee een continue bewaking van de luchtkwaliteit gegarandeerd is – een belangrijke bouwsteen voor toekomstige hygiëneconcepten. Ook het aansturen en de coördinatie van housekeeping kan in het complete technische hotelconcept worden geïntegreerd.

 

Virtueel ontwerp van het hotel voor de optimale gebruikerservaring

De mens is de maatstaf voor alles. Vooral nu de gebouwbeheertechniek almaar complexer wordt. Het op intelligente wijze aansturen van de functies is van groot belang voor de efficiëntie van het gebouw en het gebruikerscomfort. Uiteindelijk is het ontwerp pas succesvol als de gebruikers de technische functies intuïtief kunnen begrijpen en bedienen. JUNG Hospitality Solutions bieden virtuele toepassingsvoorbeelden als panorama-3D-kamer. Met een VR bril of op een scherm met een 360 graden panorama kunnen ontwerpers en engineers, opdrachtgevers en beheerders in verschillende “Use Cases” in de categorieën Economy, Midscale en Luxury het perspectief van de toekomstige hotelgast in zich opnemen. Voor ieder voorbeeld is een uitgebreide technische beschrijving, plattegrond en wandontwerp met opgave van producten beschikbaar.

 

Meer over JUNG toepassingsvoorbeelden Hospitality

 

Hotel Amberton Green Spa, Druskininkai, Litouwen

  Fotos: Amberton Green Spa Druskininkai