More Than Human: nieuwe tapijttegelcollectie van Tarkett combineert neutrale tinten en kleuren voor rust op kantoor

Published by

Posted on 19 mei 2021

 In reactie op de razendsnelle digitale kantooromgeving introduceert Tarkett de stijlvolle en innovatieve ‘More Than Human’-collectie met DESSO Serene en Serene Colour. Deze 100 procent recyclebare tapijttegelcollecties bieden architecten en designers ongekende flexibiliteit en de mogelijkheid om kleuren geheel naar eigen wens op te bouwen.

Voor de ontwikkeling van de DESSO Serene en Serene Colour-collecties voor op kantoor, omarmden de ontwerpers van Tarkett de veeleisende wereld van technologie en lieten zij zich inspireren door de wetenschap die onderzoekt hoe mensen reageren op de omgeving. Beide collecties zijn ontworpen volgens de Tarkett Human-Conscious DesignTM-aanpak en hebben als doel veiligere en gezondere ruimtes te creëren waarin mensen hun volledige potentieel kunnen bereiken. Tarkett laat zien hoe individuele kleuren en combinaties mensen beïnvloeden en hoe het tactiele karakter van zachte materialen ervoor kan zorgen dat werknemers zich meer ontspannen voelen op kantoor.

Design en flexibiliteit

Het subtiele patroon van DESSO Serene en Serene Colour geeft een menselijke touch aan kantoorinterieurs en haalt creatieve inspiratie uit de sereniteit van aquarellen.

DESSO Serene is verkrijgbaar in een uitgebreid palet van negen neutrale tinten, variërend van koel en kalmerend, tot warm en vriendelijk. Het product maakt deel uit van de ‘More Than Human’-collectie en doet beroep op de zintuigen en speelt vooral in op het aanpassingsvermogen.

De DESSO Serene Colour-collectie van Tarkett vormt een aanvulling op de organische aard van Serene en biedt volledige designflexibiliteit. Ontwerpers kunnen kiezen voor een meer ingetogen kleurenschema, bestaande uit neutrale tinten, of kiezen voor levendigheid door beide collecties te combineren.

De DESSO Serene Colour-designs hebben een ombre-achtige kleurovergang die perfect en naadloos combineerbaar is met een neutraal design uit de DESSO Serene-collectie. De kleurcombinaties kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant en voor een vloeiende overgang zorgen tussen afzonderlijke binnenruimtes en openheid op kantoor.

Duurzame productiviteit

Naast hun esthetische aantrekkingskracht bieden beide tapijttegelcollecties een daadwerkelijk duurzame oplossing.

De producten zijn 100% recyclebaar* in Tarketts eigen recyclingcentrum, gemaakt van 100 procent geregenereerd ECONYL® -garen en hebben een Cradle to Cradle CertifiedTM Silver- certificering. De tegels worden ook standaard geleverd met een EcoBase® -rug, die gemiddeld 80 procent geüpcyclede kalk van lokale waterleveranciers bevat.

Ludwig Cammaert, Design & Technical Development Director bij Tarkett: “We leven in een wereld die razendsnel verandert, met kantoren die voortdurend worden aangepast aan de

page1image59245696 page1image59245504 page1image59284224

technologische vooruitgang. Daarom wilden we een aantrekkelijke collectie creëren die rust en kalmte op de werkplek brengt, en dat is precies wat ‘More Than Human’ doet! Met een overvloed aan kleuren en gradiënten biedt de ‘More Than Human’-collectie eindeloze mogelijkheden om modulaire ruimtes te creëren en kantoren op te vrolijken.”

*Co-processing is het gebruik van afval als grondstof of als energiebron, of beide, ter vervanging van natuurlijke minerale hulpbronnen (materiaalrecycling) en fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie en gas (energieterugwinning) tijdens industriële processen, voornamelijk in energie-intensieve sectoren en in dit geval de cementindustrie.

Kijk hier voor meer informatie.