JUNG ook dit jaar partner van ARC20 Awards

Published by

Posted on 26 juli 2020

In november reikt de Architect de ARC20 Awards uit. De aftrap voor inschrijving heeft reeds plaatsgevonden. Deelnemers kunnen hun projecten insturen voor de categorieën Architectuur, Stedenbouw, Interieur, Meubel, Detail, en Innovatie. Daarnaast zijn er prijzen voor Jong Talent en Oeuvre. JUNG is voor het tweede opeenvolgende jaar partner van de ARC Awards in de categorie Innovatie.

Doel van de ARC20 Awards is de betekenis en de kracht van het ontwerp te vieren en voor een breed publiek te promoten. De ARC20 Awards worden uitgereikt in acht categorieën en worden beoordeeld door onafhankelijke jury’s. Aan de ARC20 Awards kunnen alle ontwerpers kosteloos meedingen door het insturen van een of meer projecten in de verschillende categorieën.

Van stoel tot stad

De ARC Awards bestaan sinds 2012. In de negen jaar dat ze nu bestaan, zijn ze uitgegroeid tot een integrale prijs die van stoel tot stad projecten bekroont. Naast de Awards voor Architectuur, Interieur, Meubel, Detail en Innovatie, zijn in de loop der jaren Awards toegevoegd voor Jong talent, Oeuvre en Stedenbouw.

Integrale opzet

De ARC20 Awards worden dit jaar voor de negende maal uitgereikt. In deze periode is veel veranderd in de architectuur, stedenbouw en interieur. Bepalend is dit jaar het Coronavirus. Hoe komt bijvoorbeeld de anderhalvemeter economie tot stand, wat zijn de consequenties, hoe gaan we die terugzien in de ontwerpen maar ook wat zijn de gevolgen voor duurzaamheid, gelijkheid en klimaat. De impact van de nieuwe technologieën op het vak is daarnaast groter geworden. De discussie over architectonische kwaliteit is springlevend en heeft nieuwe impulsen gekregen. Gedurende deze tijd heeft de integrale opzet van de ARC Awards zijn waarde bewezen.

Oproep tot inzenden

De uitschrijving van de ARC20 Awards vormt het begin van een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Je kunt binnen een of meerdere categorieën (gratis) een of meerdere projecten inzenden die gerealiseerd zijn tussen 1 augustus 2019 en 31 juli 2020. Dit is tot en met uiterlijk 28 augustus mogelijk in de volgende categorieën: Architectuur, Stedenbouw, Interieur, Meubel, Detail en Innovatie.

 Lees hier meer over op de website en zend je project(en) in via www.arc-awards.nl. Meer informatie over JUNG vind je op www.jung.nl.