JUNG draaidimmers in nieuw design

Published by

Posted on 28 september 2022

Vlakker

De knoppen van de draaidimmer van JUNG hebben een nieuw design. De nieuwe dimmerknop heeft een doorsnede van 42 millimeter en is daarmee breder dan de oude uitvoering. Daarnaast is hij minder hoog dan de oude versie. De doorsnede van de draaiknop heeft nu dezelfde afmeting als de opening van de contactdoos, waarmee een combinatie van dimmer/contactdoos nu een nog harmonische uiterlijk heeft en de bediening nog gemakkelijker verloopt.

Metaal

In de programma’s van echt metaal is de voorkant van de draaiknop gemaakt van het zelfde materiaal als de dimmerafdekking. Bovendien is het metaal op de draaiknop van de Messing klassiek en Messing antiek dimmers op dezelfde wijze geborsteld als de afdekkingen.

Compatibel

De nieuwe afdekkingen zijn compatibel en kunnen achteraf geplaatst worden op bestaande dimmers. Het nieuwe design wordt ook toegepast bij de JUNG draaischakelaars, potentiometer en DALI draai-stuureenheden. Dankzij de bevestigingsmoer verloopt de montage snel en gemakkelijk.

Demontagehulp

Voor de demontage hebben we een gemakkelijk hulpartikel: de zuignap wordt gewoon op de afdekking geplaatst. Dat vergemakkelijkt het afnemen van de nieuwe, vlakkere draaiknop.

Kijkt u hier voor meer informatie en afbeeldingen