iQ PROTECT Smoke: Rookwerende glaswanden met S200 of Sa classificatie van QbiQ Wall Systems

Published by

Posted on 22 juni 2022

Vol transparante glaswanden die voldoen aan de nieuwste strenge eisen die worden gesteld aan de rookwerendheid van wanden en deuren in utiliteitsgebouwen. iQ PROTECT Smoke wanden hebben rondom een profiel van slechts 33mm in aanzicht. Verticale stijlen zijn in rookwerende wandsystemen, in beginsel, niet vereist waardoor een hoge mate van transparantie wordt verkregen.

iQ PROTECT Smoke kan worden uitgevoerd in verschillende glasdiktes. Door het toepassen van dikker glas, eventueel voorzien van een akoestische folie tussen het glas, worden geluidsisolatie waarden aanzienlijk verhoogd. Daar waar extra hoge glaswanden worden gevraagd,  zorgt dikker glas voor extra stabiliteit en sterkte van de rookwerende glaswand. In het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) stelt men strenge eisen aan de rookwerendheid van compartimenten waarbij voor zowel koude als warme rook separate eisen gelden. Afhankelijk van het type gebouw en gebruik wordt bepaald welke classificatie is vereist.

iQ PROTECT Smoke Sa  glaswanden zijn geschikt om te plaatsen daar waar een Sa Classificatie is vereist. Dit zijn ‘niet-slaapgebouwen’ zoals bijvoorbeeld kantoren. Hier gaat men uit van rook met de temperatuur van de omgeving, ofwel “koude rook”. iQ PROTECT Smoke S200 glaswanden zijn geschikt om te plaatsen daar waar een S200 classificatie is vereist. Dit zijn met name gebouwen waarin geslapen wordt zoals ziekenhuizen, hotels en kinderdagverblijven. Hierbij gaat men uit van rookwerendheid bij een temperatuur van 200 °C, ofwel “warme rook”.

Wil je weten wat de gevolgen zijn voor jouw ontwerp? Of de impact op het budget?
Neem contact op met onze S200 specialist Marianne van der Sande op 088 5010543 of marianne@qbiq.nl

Lees hier meer.

 

Project: TNO Helmond.