Glasmozaïek van gerecycled vensterglas, een duurzame keuze

Published by

Posted on 9 december 2019

De markt vraagt gelukkig steeds meer om het gebruik van verantwoorde materialen.

Daarom lanceerde The Mosaic Factory in februari 2019 een nieuwe serie in haar mozaïek collectie: Valencia, gerecycled glasmozaïek. De naam van deze serie refereert in dit geval naar de Spaanse plaats waar deze serie wordt geproduceerd. 

De TMF® Valencia serie is een hexagon mozaïek in de maat 43x49x5mm (maat van 1 tegeltje) welke gemaakt wordt uit tenminste 87,4% tot 98,7% gerecycled vensterglas (UNE EN-ISO14021). Een zeer hoog percentage dus van hergebruik van materiaal.

De serie startte in 6 aantrekkelijke kleuren zoals roze, bordeaux, mosterdgeel, turquoise, donker blauw en khaki. Allen in een willekeurige mix van 50% hoogglans en 50% matte tegels, verwerkt op een vel van 278x325mm.

Vanwege het succes, welke enerzijds te wijten is aan het feit dat de TMF® Valencia serie een duurzame keuze is en anderzijds te wijten is aan de goede kleuren, vorm en aantrekkelijke prijs, is het assortiment in augustus verder uitgebreid. Naast de genoemde mixen van 50% hoogglans en 50% mat, welke enkel geschikt is voor verwerking op de wand, zijn er kleuren bijgekomen met enkel matte tegeltjes op een vel. Het voordeel hiervan is, is dat deze zowel op de vloer als op de wand te verwerken zijn!

Naast de eerder genoemde kleuren welke in de mix en nu ook enkel in de matte variant beschikbaar zijn, is de serie uitgebreid met de kleuren taupe en grijs.

Zoals alle artikelen uit de brede TMF® mozaïek collectie, wordt ook de TMF® Valencia mozaïek direct uit voorraad geleverd. Daarnaast biedt The Mosaic Factory net als bij de rest van haar mozaïek collectie maatwerk oplossingen. Wilt u een eigen mix of patroon? Dat is allemaal mogelijk! Hier zijn geen minimale bestelhoeveelheden aan verbonden en de levertijd is circa 5 weken.

Benieuwd naar de Valencia collectie? Kijk dan op https://www.themosaicfactory.com/nl/valencia-gerecycled-glas/