Eurocol

eurocol surface finishing

 

Producten die gezien mogen worden

Tot 2015 was Forbo Eurocol uit Wormerveer vooral bekend van producten die grotendeels aan het oog worden onttrokken. Als toonaangevend producent en leverancier van tegellijmen, voeg- en egaliseermiddelen en bijbehorende producten groeide het bedrijf uit tot marktleider. Hetzelfde geldt voor de Eurocol-vloerbedekkings- en wandbekledingslijmen.

Met de introductie van BetonDesign in 2015 betrad Forbo Eurocol de markt van surface finishing-producten. Een hoogwaardige betonlook-afwerking voor vloer en wand met een stijlvolle, industriële uitstraling. Het assortiment werd hierna uitgebreid met LiquidDesign, DecoDesign, FloorColouring en WallDesign. Op deze pagina stellen we deze decoratieve Eurocol-producten aan u voor.

 

BetonDesign: stijlvol industrieel

BetonDesign onderscheidt zich van andere betonlook-producten die vaak worden ervaren als kil, grijs, vlak of saai. De hand van de verwerker bepaalt het eindresultaat, afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Zo worden er natuurgetrouwe ‘betonslagen’ en kleurschakeringen in de toplaag aangebracht en de klant bepaalt de structuur: ruw reliëf of juist vlak. Afhankelijk van het gebruik van de ruimte wordt de toplaag afgelakt met een een- of tweecomponentenlak. BetonDesign is spatwaterbestendig en kan in keukens en badkamers worden toegepast, behalve in doucheruimten. Leverbaar in tien stijlvolle kleuren en daarnaast als special in grotere volumes.

Voor meer informatie over BetonDesign

 

LiquidDesign: warm en veerkrachtig

Met zijn natuurlijke look & feel en hernieuwbare grondstoffen is LiquidDesign een duurzame, fraaie gietvloer met veerkrachtige en geluiddempende eigenschappen. Anders dan andersoortige gietvloeren zoals PU of epoxy, behoort LiquidDesign hiermee tot het hogere vloerensegment. Daarom wordt LiquidDesign niet alleen toegepast in bijvoorbeeld scholen, zorgcentra en bedrijfsrestaurants, ook in moderne woninginterieurs, luxe winkels, stijlvolle kantoorruimten en trendy studio’s zorgt dit fraaie surface finishing-product voor een sfeervolle, comfortabele ambiance. Leverbaar in 22 eigentijdse kleuren en daarnaast als special in grotere volumes.

Voor meer informatie over LiquidDesign

DecoDesign: innovatief en decoratief

DecoDesign is een innovatief en decoratief afwerkingssysteem voor vloer en wand. De basis wordt gevormd door de watergedragen kunststof coating ColourCoat, die in twee lagen wordt opgebracht op een vlakke of geëgaliseerde ondergrond. Na droging brengt de verwerker met een verfspuit DecoSpray aan, een mix van kleurige flakes. De vloer of wand wordt vervolgens afgewerkt met een transparante primer en mat afgelakt met DecoFinish. De basislaag ColourCoat is leverbaar in elf frisse, moderne kleuren, DecoSpray is er in de kleurencombinaties Warm, Cool en Primair. De intensiteit van de opgespoten flakes bepaalt de klant in overleg met de architect of verwerker.

Voor meer informatie over DecoDesign

FloorColouring: egalisatie en betonlook in één

Als je een vloer wilt egaliseren én wilt afwerken met een fraaie industriële uitstraling, sla je met FloorColouring twee vliegen in één klap. FloorColouring is een pigmentatiepoeder dat aan het met water aangemaakte Eurocol-egaliseermiddel wordt toegevoegd. Zodra dit goed is doorgemengd, wordt het pigmentatiepoeder erbij gedaan en gemixt totdat de massa een egale kleur heeft bereikt. Na drie minuten is de gekleurde egalisatie klaar voor gebruik en dient deze steeds nat-in-nat te worden verwerkt voor een mooie egale betonlook-vloer. FloorColouring is leverbaar in de kleuren White, Soft Black en Brown, die ieder in drie kleurintensiteiten kunnen worden uitgevoerd, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever.

Voor meer informatie over FloorColouring

 WallDesign: kant-en-klare betonlook-pasta

WallDesign vormt een aantrekkelijke aanvulling op het Waterdicht Tegelwerk Systeem van Forbo Eurocol. Met deze kant-en-klare betonlook-pasta creëer je eenvoudig een moderne, stijlvolle betonlook-wand die tegen een spatje water kan. Dit maakt WallDesign bij uitstek geschikt voor badkamers – buiten de douchehoek – waar het zich fraai laat combineren met de nieuwste trends in tegels, slabs en sanitair. Ook keukens en woonkamers krijgen met WallDesign een fraai industriële en tegelijk warme uitstraling. Afhankelijk van de toepassing en wensen van de opdrachtgever kun je WallDesign aflakken met een een- of tweecomponentenlak. WallDesign is leverbaar in vier stijlvolle trendkleuren grijs: Shadowgrey, Mousegrey, Sandgrey en Olivegrey.

Voor meer informatie over WallDesign

Ruud Vaessen
06-53697477

Forbo Eurocol BV
Industrieweg 1-2
Postbus 130
1520 AC Wormerveer

Tel.: +31 (0)75 627 16 00
Fax: +31 (0)75 628 35 64