Eurocol: ‘Met DecoDesign heb je na ruim één werkdag een stijlvol en duurzaam interieur’

Published by

Posted on 28 mei 2020

Productmanager Jan Willem van Laar is enthousiast over het nieuwe Eurocol-product. ‘DecoDesign heeft een warme, hoogwaardige uitstraling, terwijl de klant profiteert van de comfortabele en duurzame eigenschappen. DecoDesign heeft dus niet de kille uitstraling die je nog weleens ziet bij epoxy- en PU-vloeren. Ook is deze vloer- en wandafwerking kleurvast, dankzij de uitgebalanceerde receptuur en het verwerkingssysteem van meerdere lagen.’

Egaliseren

Zoals met elke vloer- of wandafwerking is een vlakke ondergrond essentieel voor een perfect eindresultaat. Jan Willem: ‘DecoDesign is toepasbaar op cementgebonden vloeren, die vooraf dienen te worden geëgaliseerd met 990 Europlan Direct. Na droging moet de vloer worden geprimed met 049 Europrimer ABS. Wanden kunnen worden gladgestreken met 658 Wandoforte of 957 Wandoquick. Is een gestuukte wand al perfect vlak, glad en geprimed, dan kan DecoDesign hier direct op worden aangebracht. Dit laatste geldt zowel voor cement- als gipsgebonden stucwerk, want hierop is immers geen sprake van mechanische belasting.

Klaar na ruim één werkdag

De basis van DecoDesign wordt gevormd door een enkelvoudige, watergedragen coating, 330 ColourCoat. Deze is er in acht basiskleuren en wordt aangebracht met een 11mm-microvezelroller. Na droging van de eerste laag, kan de tweede laag er direct overheen. Hierna is het de beurt aan 331 SprayCoat. Een spraycoating met gekleurde pixels, in drie variaties. SprayCoat wordt in één handeling opgespoten en is al na 1 uur droog. Breng hierna met een 9mm-microvezelroller een laklaag aan met 335 TopFinish. Wij adviseren de tweede laklaag de volgende ochtend aan te brengen. Een tweede laklaag geldt alleen voor de vloer, voor de wand is één laklag voldoende. Gebruik hiervoor een 11mm-microvezelroller. Hiermee creëer je een fraaie matte afwerking op het DecoDesign. Dankzij de relatief korte droogtijd van alle lagen, en uitgaande van een goed geëgaliseerde ondergrond, creëer je met DecoDesign na ruim één werkdag een stijlvol en duurzaam interieur. DecoDesign is leverbaar in acht basiskleuren en drie kleurdessins, die in 14 vastgestelde combinaties worden geleverd.

DecoDesign in het kort:

• Stijlvol, luxe en duurzaam, met de voordelen van kunststof

• Geschikt voor vloer en wand

• Snelle droging, na ruim 1 werkdag klaar

• Acht basiskleuren en drie kleurdessins, die in 14 vastgestelde combinaties worden geleverd

• Onderscheidend voor kantoren, scholen, showrooms, winkels, zorginstellingen, etc.

• Watergedragen dus arbovriendelijk

 

Meer informatie? Klik hier.

Naar de productpagina? Klik hier.