EcoVadis verkiest Tarkett als één van de duurzaamste bedrijven

Published by

Posted on 24 maart 2021

Waalwijk, 5 februari 2021Tarkett ontvangt voor de eerste keer een platina onderscheiding van EcoVadis, het hoogste niveau van maturiteit in duurzaamheid dat een organisatie kan bereiken. Tarkett staat nu in de top van de bedrijven in de branche, beoordeeld door EcoVadis. Daarnaast heeft Tarkett voor de eerste keer in zijn geschiedenis een B-score behaald op basis van de CDP Climate Change beoordeling.

Steeds meer klanten vragen om de EcoVadis-score van Tarkett en bovendien zet Tarkett EcoVadis zelf ook in om leveranciers te beoordelen. EcoVadis is één van ’s werelds grootste aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven en beoordeelt elk jaar 75.000 organisaties in meer dan 160 landen. Ze beoordelen het beleid, de acties en de resultaten van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) op vier thema’s en 21 verschillende MVO-criteria, waaronder milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Tarkett ontvangt twee awards voor duurzaamheid

De snelle evolutie van de rating naar platina, was mogelijk door een gezamenlijke teaminspanning. De volledige informatie die wordt gebruikt door EcoVadis voor de beoordelingen, staat in het Tarkett 2019 CSR-rapport*.

Tarkett heeft tevens voor de eerste keer in zijn geschiedenis een B-score behaald (managementniveau) in de klimaatprestatieclassificatie van CDP. CDP is een wereldwijde non- profitorganisatie die ’s werelds meest toonaangevende platform voor het bekend maken van milieuprestaties beheert. Ruim 9.600 bedrijven die meer dan 50% van de wereldwijde marktkapitalisatie in handen hebben, maken elk jaar hun milieuprestaties bekend via CDP. Ook steden en regio’s uit meer dan 90 landen maken op deze manier gebruik van de diensten van CDP. Deze score illustreert de toegenomen maturiteit van Tarkett in de strijd tegen klimaatverandering en de vooruitgang op het gebied van circulaire economie. Tarkett is er bovendien van overtuigd dat het zijn score in de nabije toekomst nog kan verbeteren.

Tarkett’s duurzaamheidsdoelstellingen

Tarkett heeft in zijn strategisch plan, ‘Change to Win’, diverse duurzaamheidsdoelstellingen voor de komende jaren bepaald. Hieronder staan enkele van deze doelstellingen weergegeven:

  • Tarkett is van plan om tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen met 30% te verminderen ten opzichte van 2019 (Scope 1&2 broeikasgasuitstoot kgCO2e/m2).
  • Tegen 2030 zal 30% van de aangekochte grondstoffen, die gebruikt worden in de productie van nieuwe vloeren, gerecycleerde grondstoffen zijn.*Het CSR-rapport 2020 wordt binnenkort gepubliceerd.