Domus Magnus woonzorgvilla De Lindeborg by Tarkett

Published by

Posted on 17 februari 2021

Aan de historische en welbekende Maliebaan in Utrecht heeft Domus Magnus 25 luxe woonzorgappartementen gebouwd. Samen met de opdrachtgever werd gezocht naar een ontwerp voor een dementievriendelijk gebouw met de juiste prettige sfeer voor alle bewoners en medewerkers. Er is gekozen voor kleuren en materialen met een klassieke uitstraling, waarbij interieur en het karakter van de villa harmoniëren.

Voor de bewonervertrekken werd gekozen voor neutrale kleuren met een warme uitstraling en een accent behang. De vloer werd onder andere voorzien van heterogeen vinyl (Acczent Excellence 80) in de kleur Long Modern Oak, die speciaal voor dit project werd ontwikkeld. De hout-look geeft de kamers een warme en ruimtelijke uitstraling. Daarnaast is de vloer erg onderhoudsvriendelijk en eenvoudig schoon te maken.

Voor de gangen op de eerste verdieping is gekozen voor Desso &Ex tapijt. Het dessin zorgt voor een afwisselend beeld. De gemêleerde structuur van deze collectie zorgt voor een rustig maar tegelijkertijd speels effect. De tapijttegels zijn zowel duurzaam als praktisch toe te passen in een zorgomgeving.

In de gezamenlijke tuinkamers en woonkamers kunnen bewoners met elkaar recreëren. Voor deze ruimtes is gekozen voor een respectievelijk warm oranje en zacht gele uitstraling.

Annemarie Visscher, interieurontwerper bij Studio Annders: “Het belangrijkste uitgangspunt voor de keuze van het interieur was dat het interieur moest passen bij het gebouw en de bewoners; senioren die in het hart van Den Bosch willen wonen met toegang tot alle zorg die zij nodig hebben. We hebben gekozen voor een huiselijke uitstraling met grandeur en hebben zachte en warme materialen gebruikt. Bewoners voelen zich thuis en voor het zorgpersoneel is het prettig werken.”

In samenwerking met Studio Annders – Annemarie Visscher.

Bekijk hier meer over dit project.