Architecten Showroom Amsterdam in ‘Dolce Vita’ sfeer

Published by

Posted on 16 mei 2023

De vernieuwde Architecten Showroom Amsterdam bruist als nooit te voren. Op donderdag 11 mei proefden we in Italiaanse sferen van het zoete leven met een heerlijke prosecco tijdens de jaarlijkse After Milan Lecture.

 

The After Milan Lecture van Mary Hessing was een flamboyante happening. Mary liet niet zozeer trends zien, maar veel opkomende en gevestigde interieurontwerpers zoals Adrian Madlener, Beata Heuman en Luke Edward Hall die dol zijn op Forbo linoleum. Als ook kleurige en quirky ontwerpen. Ze liet veel eigenwijze en gekke beelden zien. Ze vraagt zich daarbij steeds meer af waarom er ontworpen wordt om het ontwerpen, in plaats van zich afvragen of concept, prototype en design wel nodig is. Waartoe leidt dit allemaal en of waarom wordt er niet meer ingezoomd op de toekomst.

 

Na de lezing waren er vragen met een interessante discussie. Men produceert wel sustainable, maar de noodzaak van dingen is vaak ver te zoeken. De zoektocht naar duurzaamheid en samenwerken blijft groot.

 

Afgesloten met een bellissima Italiaanse bevande & bocconcini.

 

De nieuwe Architecten Showroom is bijna klaar. Je kunt al een kijkje nemen. De merken Dormakaba, Eurocol, Jung, Mosa, The Mosaic Factory en Tarkett zijn in een kek nieuw jasje gestoken. Mosa blijft op de oude vertrouwde plek op de Pedro de Medina; feitelijk is men overbuur van elkaar geworden.

 

Er is veel te zien; we zijn nog bezig, maar het wordt mooi. De in Milaan gelanceerde vloertegel “Desso & Patricia Urguiola” bij Tarkett is te zien. The Mosaic Factory primeurt met verlichting in mozaïek (thanks Koen voor de sneak peak). Een pop-up bij Mosa van de Tide exclusief voor Motto by Mosa. Jung ontwerpt een volledig nieuwe hotelsuite. Eurocol shined met de vloerafwerking LiquidDesign en wandafwerking WallDesign. En Dormakaba kan alles vertellen over de nieuwe Argus V60 sensorsluis.

 

Kortom bel je contactpersoon, maak een afspraak en kom langs. We laten het je allemaal zien.

Tot snel, members Architecten Showroom Amsterdam