Aanrakingsvrije oplossingen van dormakaba

Published by

Posted on 26 juli 2020

Aanrakingsvrije oplossingen van dormakaba

Het behoeft geen nader betoog dat ons dagelijks leven behoorlijk veranderd is. Tal van maatregelen moeten ervoor zorgen dat we elkaar niet besmetten. Deurklinken, handgrepen en drukknoppen staan te boek als notoire overbrengers van het virus. Meer dan ooit is het daarom wenselijk om in publieke omgevingen deuren te kunnen openen, zonder deze aan te raken. De techniek om dit te doen is al heel lang een specialisme van dormakaba. We zien een groeiende belangstelling voor aanrakingsvrije impulsgevers.

 

‘Sesam, open nu!’

Ondanks het feit dat we allemaal gewend zijn aan automatisering, die ervoor zorgt dat we comfortabel toegang krijgen tot een gebouw of ruimte, realiseren zich maar weinig mensen wat erachter schuilgaat. Er zit veel technologie achter die meerdere mogelijkheden biedt om een automatische deur in werking te zetten. We maken onderscheid in publieke toegang en gecontroleerde toegang. Bij publieke toegang hebben we het over aanrakingsvrije impulsgevers zoals bijvoorbeeld radar- en/of infraroodsensoren. Zo kun je met een handbeweging binnen een afstand van 10 tot 50 cm van een radarsensor een deur in werking zetten. Meestal leveren wij deze toegangsmiddelen mee met een van onze geautomatiseerde deuroplossingen.

Specifieke toegangscontrole kan op een aanrakingsvrije manier verleend worden door gebruik te maken van een persoonsgebonden pas, tag of smartphone die voor een kaartlezer gehouden kan worden of een persoonlijke zender met een drukknop, die een persoon bij zich kan dragen. Ook die oplossingen bieden we.

 

Comfort en veiligheid

De aanrakingsvrije oplossingen van dormakaba voor toegang zijn in de eerste plaats zeer comfortabel maar dienen vooral ook de veiligheid. Besmettingen worden beperkt. Onze systemen vind je echter ook terug op plaatsen waar veel publiek komt. Het bevordert de doorstroming. Specifieke opdeling in algemene toegang en toegang op basis van privileges tref je vooral in de zorgsector aan en in de utiliteit. Daarnaast levert dormakaba tal van sensoren die het gebruik van automatisch werkende toegangen extra veilig maken. Zo zijn er bijvoorbeeld veiligheidssensoren die voorkomen dat je bekneld of geraakt wordt bij gebruik van een automatische deur.

 

Oplossingen voor iedereen

Ondanks het feit dat aanrakingsvrije impulsgevers in de meeste gevallen meegeleverd worden met een van deuroplossingen uit eigen stal, zijn deze producten meestal ook toe te passen op automatische toegangssystemen van derden. dormakaba wordt gewaardeerd om de kwaliteit en design van de toegepaste techniek en de uitstekende service die bij de producten geleverd wordt.

 

Voor meer informatie:

dormakaba Nederland B.V.

T: 088 – 352 33 33

E: info.nl@dormakaba.com

www.dormakaba.nl