5 redenen waarom een Tarkett pvc-vloer duurzaam is

Published by

Posted on 20 oktober 2021

Als u op zoek gaat naar een nieuwe vloer, beperkt u met bewuste keuzes de milieu-impact én bespaart u op de kosten. Een pvc-vloer is zo’n bewuste keuze. Wij leggen u uit waarom pvc-vloeren van Tarkett een duurzame optie zijn.

Onze duurzame pvc-vloeren hebben een lange levensduur en zijn recyclebaar

Bij ons is duurzaamheid altijd het uitgangspunt en we zijn toegewijd aan onze drie duurzaamheidspijlers: het nastreven van een circulaire economie, het gebruik van goede materialen en het verminderen van onze impact op de klimaatverandering. In de loop van de jaren zijn onze Tarkett pvc-vloeren wat betreft duurzaamheid ver doorontwikkeld. Onze 180 R&D-experts in 25 laboratoria wereldwijd werken dagelijks aan innovaties op het gebied van vloeren, waarbij duurzaamheid essentieel is.

Als u een duurzame keuze wilt maken, is het van belang te kiezen voor een product dat lang meegaat en dat bijna tot in het oneindige kan worden gerecycled. Onze slijtvaste pvc-vloeren zijn hier een voorbeeld van. De producten zijn gemaakt van goede materialen, hebben een lange levensduur, zijn 100% ftalaatvrij en vragen relatief weinig onderhoud. Alle duurzame voordelen van pvc-vloeren op een rij:

  1. Lange levensduur
  2. Geschikt voor recycling
  3. Zuinig in onderhoud
  4. 100% ftalaatvrij
  5. Productie met minder fossiele brandstoffen

 

1. Lange levensduur

Door het sterke materiaal en de stevige slijtlaag op het bovenste gedeelte heeft pvc een zeer lange levensduur, afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik. We hebben projecten waar pvc-vloeren al meer dan 25 jaar liggen en nog steeds dagelijks intensief naar volle tevredenheid worden gebruikt. Pvc-vloeren gaan een flink stuk langer mee dan veel andere vloeroplossingen, zoals bijvoorbeeld laminaat. Hierdoor is er minder behoefte aan vervanging en/of recycling. Dit bespaart grondstoffen en energie.

 

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

2. Geschikt voor recycling

Elk stuk afval dat we inzamelen en recyclen maakt een positief verschil voor het milieu. Daarom recyclen we al het productie- en installatieafval van onder andere pvc-vloeren, mits dit aan een aantal voorwaarden voldoet. Hiermee voorkomen wij onnodige verbranding, wat een grote positieve impact heeft op het milieu. We ontwikkelen ook manieren om pvc nu en in de toekomst nog duurzamer te maken. Pvc na consumptie komt tevens in aanmerking voor ons baanbrekende ReStart®-programma voor terugname en recycling. We innoveren verder met lijmvrije pvc-vloeren, zowel klik- als loose-lay, voor nog meer hoogwaardige recycling na gebruik.

 

3. Zuinig in onderhoud

Schoonmaakkosten voor vloeren kunnen gerust tien maal hoger zijn dan de aankoopkosten. Het onderhoud is een grote kostenpost. Heeft u een pvc-vloer, dan heeft u geluk: door de sterke en vormvaste eigenschappen is pvc in verhouding tot andere vloersoorten goed bestand tegen druk belopen ruimtes. Het heeft dan ook weinig onderhoud nodig. Dit scheelt in water, schoonmaakmiddelen, energie en arbeid. Een klein beetje aandacht zorgt er uiteraard wél voor dat uw vloer het nóg langer uithoudt.

 

4. 100% ftalaatvrij

Ftalaten worden gebruikt als weekmakers voor veel producten, om zo kunststoffen flexibeler te maken. Er is echter al sinds lange tijd een debat gaande over de gezondheids- en veiligheidsreferenties van ftalaten. Aangezien we het welzijn van mensen op de eerste plaats hebben staan, hebben we vanuit Tarkett al jaren geleden besloten ftalaten volledig te vervangen. In 2009 startte onze reis en aanzienlijke R&D-investeringen maakten onze ambitie om ftalaatvrij te zijn waar. Alle Tarkett pvc-vloeren zijn 100% ftalaatvrij.

 

5. Productie met minder fossiele brandstoffenTarkett duurzame PVC-vloeren, ontdek de iQ Natural

Over de hele wereld worden er miljoenen producten geproduceerd van fossiele grondstoffen. Om bij te dragen aan een circulaire economie, werkt Tarkett echter toe naar het gebruik van uitsluitend hernieuwbare recyclebare stoffen. Hiermee schroeven wij stapsgewijs op naar 100% hernieuwbare recyclebare stoffen binnen onze productie. Voor één van onze vernieuwde homogene vinyl-collecties (iQ Natural) werkt de productie al deels met bio-brandstof. Vergeleken met de gemiddelde homogene vinylvloer, stoot iQ Natural bijna 60% minder broeikasgassen uit.

 

Pvc-vloeren: duurzaam en én functioneel

Bent u benieuwd hoe een pvc-vloer binnen uw project van toegevoegde waarde kan zijn? Kijk dan eens naar de eindeloze designs van bijvoorbeeld iD Inspiration of bekijk al onze collecties pvc-stroken. Of lees hier waarom pvc in elke ruimte bijdraagt aan een fijne gemoedsrust.