12/11 BNO Interieurzaken – Instagrammable design: Future or failure?

Published by

Posted on 24 oktober 2019

We zien het veel voorbij komen: “De meest instagrammable hotspots vind je hier!” Maar hoe instagrammable moet een interieurontwerp eigenlijk zijn? Welke invloed heeft dit op jouw werk? En wat is de rol van de klant hierbij?

De sprekers op deze BNO Interieurzaken zijn Pepijn Smit (S-P-A-C-E Projects) en Sarah Mendes (WONDR).

Zij zullen aan de hand van eigen werk reageren op deze stelling. Ook zijn we benieuwd hoe jij hier als ontwerper tegenaan kijkt.

Pepijn Smit

Na te hebben gewerkt bij o.a. G-Star en Scotch&Soda, richtte Pepijn Smits in 2018 S-P-A-C-E Projects op waarmee hij ontwerpen creëerde voor winkels van Fabienne Chapot en Ace&Tate.

Pepijn: “Voor Ace & Tate was het concept een lab te creëren om te experimenteren met allerlei nieuwe ideeën en services over retail. Zoals de 24 hour service aan de gevel. Het is een transparante, programmeerbare ruimte geworden om verschillende events te kunnen laten plaats vinden. Het materiaal van de wanden geeft de warme gloed als het Acetaat bij een zonnebril. Het materiaal waar ook de merknaam Ace & Tate op is gebaseerd.”

Sarah Mendes

Sarah Mendes is een creatieve ondernemer met 10 jaar ervaring in Marketing & PR. Met een passie voor design, sociale media en merkbeleving richtte Sarah WONDR op en regisseerde ze de creatie van haar 15 interactieve ruimtes die bijna 10.000 keer werden bezocht tijdens de eerste maand van de bedrijfsvoering.

WONDR is een meeslepende ervaring in de vorm van een speeltuin voor volwassenen. Sterk visueel en zeer interactief nodigt WONDR bezoekers uit om de wereld buiten een beetje af te sluiten en een reis van kleur en sensatie te maken door 15 ruimtes, gecreëerd in samenwerking met lokale kunstenaars.

Programma

  • 16.00 uur inloop met koffie of thee
  • 16.30 uur lezingen
  • 17.45 uur nabespreking en vragen
  • 18.00 uur drinks & snacks

Aanmelden

Stuur een e-mail naar info@bno.nl onder vermelding van BNO Interieurzaken.

Route & parkeren

De Mosa Design Studio aan de Pedro de Medinalaan 1a te Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem tram 26 vanaf Amsterdam CS richting IJburg. Halte Steigereiland, gebouw direct aan je rechterzijde.

Met de auto neem je afslag S114 (IJburg) van de ringweg Oost A10, over de witte brug bij de verkeerslichten rechts en dan meteen weer rechts. Je ziet de Mosa Design Studio na 100 meter recht voor je liggen.

Je kunt parkeren in de aangegeven parkeervakken in de straten rondom de Mosa Design Studio. De kosten hiervoor zijn 2,40 euro per uur. Ook is het mogelijk om te parkeren bij het Transferium Zeeburg en daar tram 26 richting IJburg te nemen.

Over BNO Interieurzaken

BNO Interieurzaken is een serie bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en -architectuur behandeld.

BNO interieurzaken wordt gecureerd door Marlies Thomassen (STUDIO THO) en Roza Schous (fotograaf).

Eerder in deze serie: Your hotel away from home; Lust en liefde; Storytelling; Theater theater!; Stationsinterieurs; Hello, I am A’DAM; The office; Herbestemming; Retail therapy; Particulier opdrachtgeverschap; Visies op een duurzaam interieur; Beperkt houdbaar vs. maximale impact; Groen in het interieur; Het nieuwe werken; Stedelijk Interieur; Pontsteiger en Circulair ontwerpen, hoe doe je dat?