Mosa 10 jaar gecommiteerd aan de Cradle to Cradle principes

Published by

Posted on 5 februari 2020

10 jaar zijn verstreken sinds Mosa ging werken volgens de Cradle to Cradle (C2C)-principes. Sindsdien blijven we onszelf uitdagen op het gebied van duurzaamheid. Het was een non-stop avontuur om stappen te zetten in het ontwikkelingsproces en afval te reduceren, energie te besparen en meer maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Deze inspanningen hebben ons gebracht tot waar we nu zijn: het eerste en enige keramische tegelbedrijf ter wereld dat erin is geslaagd om bijna de gehele tegelcollectie (vloertegels, wandtegels en gevelsysteem) C2C Silver te certificeren. We zijn trots op onze C2C-gecertificeerde tegels en hun bijdrage aan het verkrijgen van keurmerken voor duurzaam bouwen zoals LEED, BREEAM, DGNB en HQE.

Tijdens dit traject hadden we het voorrecht om vele momenten met u te delen bij evenementen, activiteiten en beurzen over de hele wereld – van ons allereerste C2C Café tot de toekenning van het C2C-certificaat aan ons bedrijf.

We kijken ernaar uit om in de nabije toekomst met u samen te werken. Nu 2020 is begonnen, nodigen we u uit om deel te nemen aan een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin wij als Mosa nog hoger zullen inzetten om een bijdrage te leveren aan circulair bouwen als sleutelelement voor een duurzamere bouwsector.

C2C Version 4 Pilot

We weten dat er nog meer werk te verzetten is. Naast het blijven toepassen van de C2C-principes op al onze producten en processen, zijn we ook gedreven om verder te kijken. Daarom kondigen we met trots onze volgende stap in 2020 aan: deelname aan het C2C Version 4 Pilot-programma als een van de weinige geselecteerde bedrijven. Samen gaan we de conceptvereisten testen en houden we C2C hoog in het vaandel.

We erkennen de invloed van de bouwsector (denk aan afval, overconsumptie van grondstoffen en het effect op de opwarming van de aarde) en voelen ons genoodzaakt om meer circulariteit in deze wereld te brengen. Daarom gaan we dit jaar nog meer aandacht besteden aan de ontwikkeling van circulaire systemen, circulair ontwerpen en circulair inkopen.